Hlavní jídlaMexická kuchyněZelenina

Zeleninové chilli con carne

informace

  • 4-6 porcí
  • Příprava 45 minut
  • Obtížnost: snadné

Pikantní rajčatová omáčka s dušenou zeleninou a fazolemi.

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 2 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžičky chilli pasty nebo mletého chilli
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 mrkve
  • 2 papriky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 lžíce nakládané kukuřice
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 plechovky červených fazolí
  • 1-2 lžíce limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce nasekaného čerstného koriandru
  • 1 avokádo
  • tortillové chipsy nebo tortilly

Jdeme na přípravu


1 Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Přisypte nasekaný česnek a koření – chilli pastu, skořici, římský kmín a papriku. Promíchejte.

2 Přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, řapíkatý celer a kukuřici. Dobře promíchejte. Podlijte vývarem a přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak a fazole bez nálevu. Dobře promíchejte a nechte 25 minut vařit.

3 Odeberte zhruba čtvrtinu obsahu do misky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vraťte zpátky do misky pro zahuštění.

4 Hotové chilli con carne dochuťte limetovou šťávou, osolte a opepřete. 

5 Nakonec přidejte nasekané koriandrové lístky a podávejte s plátky avokáda, tortillovými chipsy nebo tortillou.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Tohle by vás mohlo zajímat

Close
Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.