Zelenina

Zelenina v tempuře

informace

  • 4 porce
  • Příprava 20 minut
  • Obtížnost: snadné

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 200 g zeleniny dle chuti např. brokolice, fazolky, paprika, brambory, mrkev
  • 80 g hladké mouky
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 250 ml vychlazené perlivé vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • řepkový olej na smažení

DIP

  • 6 tobolek kardamomů
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 citrony
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • sůl

Jdeme na přípravu


1 Všechny suroviny na dip, kromě chilli papričky rozmixujte do hladka. Podle potřeby nařeďte vodou, měly by stačit dvě lžíce. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do dipu. 

2 Zeleninu nakrájejte na plátky, klínky a popřípadě rozeberte na růžičky. Fazolky nechte vcelku.

3 V hlubokém talíři vidličkou rozšlehejte obě mouky, prášek do pečiva a perlivou vodu. V menším hrnci se silným dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje. Kousky zeleniny obalujte v těstíčku  a osmažte ze všech stran dozlatova.

4 Podávejte s připraveným dipem.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Tohle by vás mohlo zajímat

Close
Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.