ObědVepřové maso

Vepřová roláda plněná špenátem, sušenými rajčaty a olivami

informace

  • 12 porcí
  • Příprava 90 minut
  • Obtížnost přípravy: Těžká

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 1 kg vepřové plece
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 130 g baby špenátu
  • 100 g sušených rajčat
  • 10 černých oliv
  • svazek čerstvého tymiánu
  • 50 g másla
  • mouka na poprášení
  • 4 dcl bílého vína
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 6 bobkových listů
  • mořská sůl
  • pepř

Jdeme na přípravu


1 Vepřovou plec po celé délce několikrát nařízněte tak, aby vytvořila plát 20 x 20 cm. Z obou stran maso naklepejte, aby se plát ztenčil. Rukama vmasírujte do masa stejnoměrně sůl a pepř z vnitřní a vnější strany.   

2 V pánvi rozehřejte olivový olej a dozatova na něm osmahněte jarní cibulky. Přihoďte špenát, sušená rajčata a olivy. Přidejte lístky tymiánu, směs 2 minuty prohřívejte na mírném ohni a odstavte.

3 Pracovní plochu posypte hladkou moukou a rozložte na ní plát masa. Na vnitřní stranu rozetřete připravenou směs, zarolujte vodorovně s vlákny a zpevněte kuchyňským provázkem.

4 V zapékací nádobě rozpusťte máslo a ze všech stran na ní maso opečte. K masu přidejte rozmarýn a bobkové listy, podlijte vínem. Nádobu přikryjte a pečte v troubě předehřáte na 190 °C 1 hodinu. Během pečení přelévejte maso výpekem a otočte maso. Zvyšte teplotu na 210 °C a bez zakrytí dopékejte 20-30 minut. Roládu přemístěte na dřevěné prkénko, nechte několik minut odstát, odstraňte provázek a roládu rozkrájejte na plátky. Při podávání přelejte plátky výpekem. 

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.