Cukroví

Vanilkové rohlíčky

informace

  • Doba přípravy 45 minut
  • Obtížnost pro začátečníky

Mezi všemi velice dobře známé a oblíbené vanilkové rohlíčky. A proto ani u nás nesmí chybět tento recept.

 

Co budete potřebovat


  • 400 g hladké mouky
  • 60 g cukru moučka
  • 330 g másla (pravého másla – ne náhražky)
  • 150 g rozemletých ořechů
  • 20 g vanilkového cukru
  • 3 žloutky
  • citrónová kůra (citron)

 

Jdeme na přípravu


1Nejdříve prosijeme hladkou mouku, kterou nasypeme do misky v které budeme míchat těsto. Odvážíme moučkový a vanilkový cukr, který přidáme do misky a nakonec vložíme žloutky, máslo a ořechy.

2Začneme ručně hnětat těsto. Suroviny moc dobře ze začátku nedrží moc dobře pohromadě, ale po chvíli se vše spojí. Je důležité těsto pořádně prohnětat. Jakmile máme hotovo, dáme těsto odležet do chladna. Minimálně jeden den.

3Po uležení těsta začneme vyrábět z těsta rohlíčky. Je možné si vybrat ze dvou variant a těmi jsou buď šoulání v ruce nebo za pomocí formičky. Máme-li vytvořené rohlíčky nebo naplněné formičky naskládané na plechu je důležité začít co nejdříve péct.

4Plech vložíme do trouby, kterou jsme si nechali vyhřát na 190 stupňů – horkovzdušnou na 160, při této teplotě taktéž pečeme.

5Rohlíčky pečeme zhruba 12 – 15 minut (rohlíčky začnou ze spodu ukazovat světle hnědou barvu). Po vytažení je necháme schladnout, ne však uplně do studena, protože ještě teplé je obalujeme ve vanilkovém cukru.

Další typy


– Používejte rozhodně vlašské ořechy, protože obsahují olej, který těsto pro přípravu zvláční.
– Pokud nepoužíváte teflonové plechy, nezapomeňte je vymazat nebo použít pečící papír
– Těsto před přípravou rohlíčku prohnětejte tak aby zvláčnělo, ale ne změklo, jinak se vám s ním bude špatně pracovat

Fotogalerie


Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.