Česká kuchyněHlavní jídla

Svatomartinská husa

informace

  • 6 porcí
  • Příprava 30 minut
  • Pečení 4 hodiny

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • husa (cca 3,5 kg)
  • 3 ks jablek
  • 3 ks hrušek
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kmínu
  • med
  • 40 ml likéru Grand Marnier
  • sůl

 

Jdeme na přípravu


1 Husu osolte zvenku i zevnitř, posypte kmínem. Jablka a hrušky nakrájejte na klínky. Do bříšní dutiny huse dejte 2 stroužky česneku, nakrájená jablka a hrušky, co se vejte. Zavažte nohy a položte husu na pekáč. Přidejte zbylý česnek, likér, snítky rozmarýnu a podlijte vodou. Zakryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 130 °C 3 hodiny.

2 Odstraňte alobal, přidejte zbylá jablka a hrušky a pečte ještě asi 45 minut.

3 Potřete husu medem a zvyšte teplotu na 200 °C pečte asi 15 minut, aby se vypekla zlatá kůrčička.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.