Zeleninové

Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

informace

  • 4 porce
  • Příprava 1 hodina 15 minut
  • Obtížnost: snadné

Salát, který Vám doplní energii i v chladných zimních dnech.

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 500 g cizrny
  • 200 g quinoy
  • 2 větší batáty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 hrsti čerstného špenátu
  • 2 avokáda
  • 2 hrsti vlašských ořechů (lískové)
  • 2 hrsti sušených brusinek

ZÁLIVKA

  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř

Jdeme na přípravu


1 Cizrnu namočte ideálně přes noc do vody, tu pak sceďte a vařte ji v nové vodě do změknutí.

2 Quinou důkladně propláchněte v horké vodě. Do rendlíku přidejte dva díly vody a jeden díl propláchnutých semínek. Vařte mírně 15 minut.

3 Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti 2×2 cm. Ty vložte do pekáčku, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pečte 20-25 minut v troubě předehřáte na 220 °C.

4 Než se batáty upečou, připravte si zálivku. 

5 Do talíře nebo mísy vložte uvařenou quinou, cizrnu a upečené batáty. Špenátové listy nakrájejte na menší kusy a avokádo na kostky a přidejte na talíř. 

6 Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu s brusinkami nasypte na salát. Zalijte připravenou zálivkou, promíchejte a ihned podávejte. 

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.