Hovězí maso

Rostbíf s domácí majonézou

informace

  • 4 porce
  • Obtížnost přípravy: střední

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 600 g nízkého roštěnce
  • 100 ml žloutků
  • 275 ml rostlinného oleje
  • 10 ml vinného octa
  • 20 g hnědého cukru
  • limeta
  • sůl
  • pepř

 

Jdeme na přípravu


1 Očištěné maso osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem. Zprudka opečte ze všech stran na pánvi a nechte péct v troubě na 85 °C, než maso uvnitř dosáhne teploty 52 °C. 

2 Na přípravu majonézy si připravte žloutky, které ušlehejte s octem, solí a pepřem do husté pěny a poté pomalu vlévejte rostlinný olej, až do té doby dokud získáte potřebnou hustotu. Po vyšlehání dochuťte limetovou šťávou.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.