Dietní snídaně

Pohanková kaše s mákem

informace

  • 1 porce
  • Příprava 15 minut

Pohanka má výraznou ořechovou chuť, ke které ladí badyán a švestky.

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 50 g pohankové lámanky
  • 200 ml semínkového mléka
  • 4 sušené švestky
  • 1 lžíce máku
  • 1 badyán
  • med
  • sůl

 

Jdeme na přípravu


1 Pohanku propláchneme studenou vodou. Sušené švestky nakrájíme na malé kousky a namočte je do teplé vody.

2 Do hrnce nalijte tekutinu, vsypte do ní pohankovou lámanku, přidejte hvězdu badyánu a špetku soli. Přiveďte k varu, stáhněte na střední plamen a často míchejte. Vařte přibližně 10 minut do zhoustnutí. Pak kaši odstavte, vyndejte badyán a vmíchejte namočené švestky. Bude-li třeba, doslaďte.

3 Kaši podávejte sypanou mákem.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.