Hlavní jídla

Pečené krevety s rajčaty a fetou

informace

  • 4 porce
  • Příprava 40 minut

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 400 g čerstvých krevet
  • 2 ks šalotky
  • 4 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 400 ml rybího vývaru
  • 200 g fety
  • 2 lžičky medu
  • sůl
  • pepř
  • petrželka na ozdobu

 

Jdeme na přípravu


1 Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, mrkev na tenké nudličky a fetu na kostičky. Krevety zbavte hlavy a oloupejte. 

2 Na větší pánvi rozpalte olej a orestujte šalotku, přidejte mrkev a až trochu změkne, přidejte česnek. Zalijte nasekanými rajčaty a vývarem. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu a stáhněte z plotny. Vmíchejte krevety, fetu a med. Pečte v troubě předehřáte na 230 °C asi 20 minut.

3 Ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.