Hovězí masoMasoObědVepřové maso

Masové kuličky se šťouchanými bramborami

informace

  • 8 porcí
  • Příprava 30 minut + 45 minut odležení
  • Obtížnost: střední

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 50 g ovesných vloček
  • 100-150 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej na smažení

ŠŤOUCHÁNÉ BRAMBORY

  • 1 kg brambor typu C
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
  • petrželka na ozdobu

OMÁČKA

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru v bujónu
  • 2 lžičky brusinek
  • 2 lžičky wolcesterské omáčky
  • sůl
  • pepř

Jdeme na přípravu


1 V míse promíchejte mletá masa a přidejte ostatní ingredience. Osolte a opepřete podle chuti. Směs překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladu minimálně na 45 minut. Po odležení tvarujte kuličky o průměru 4 cm. V pánvi rozehřejte dostanečné množství slunečnicového oleje a kuličky na něm dozlatova opečte.

2 Ve výpeku rozmíchejte hladkou mouku a přidejte všechny ostatní ingredience na omáčku. Přiveďte k varu a povařte do zhoustnutí. 

3 Jako přílohu připravte šťoucháné brambory. V pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte slaninu. Brambory hned po uvaření rozmělněte šťouchadlem a přidejte osmaženou slaninu i s výpekem. 

4 Každou porci šťouchaných brambor přelijte omáčkou a podávejte s masovými kuličkami. Posypte nasekanou petrželkou. 

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Tohle by vás mohlo zajímat

Close
Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.