MoučníkyOvoce

Mangový koláč

informace

  • Příprava 20 minut
  • Pečení 30 minut
  • Forma 24 cm

Křehký ovocný koláč

 

 

Co budete potřebovat


  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 4 ks vejce
  • 2 ks vanilkového pudingu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 ml slunečnicového oleje + na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • 1 ks pomeranče

Krém:

  • 150 g vanilkového jogurtu
  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 sypká želatina
  • kůra z 1 pomeranče

Zdobení:

  • 4 ks zralého manga

 

 

Jdeme na přípravu


1 V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový pudink a prášek do pečiva. Přidejte vejce, olej a šlehejte až vznikne hladké nadýchané těsto.

2 Vymažte formu olejem a vysypte moukou. Nalijte rovnoměrně těsto.

3 Pečte na 180 °C, 30 minut.

4 Hotový korpus nechejte vychladnout a polijte šťavou z pomeranče tak, aby se vsákla.

5 Smetanu ušlehejte a opatrně do ní vmíchejte jogurt. Připravte želatinu podle návodu a pak do ní za stálého míchání opatrně přidejte šlehačku s jogurtem. Dejte na 15 minut do lednice. Vychladlý krém naneste na korpus.

 


6 Oloupané mango nakrájíme na plátky, které postupně vyskládejte na krém.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Tohle by vás mohlo zajímat

Close
Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.