Indická kuchyně

Kuře Tikka masala

informace

  • 4 porce
  • Příprava 45 minut
  • Marinování masa 2 hodiny

 

 

 

 

Co budete potřebovat


ZÁKLAD:

  • 700 g červené cibule
  • 280 g rajčat
  • 130 g rajského protlaku
  • 8 g česnekovo-zázvorové pasty
  • 2 g římského kmínu
  • 2 g mletého římského kmínu
  • 1 g pískavice
  • 1 g černého kardamomu
  • 1 g zeleného kardamomu
  • 2 g mletého chilli
  • 2 g mletého koriandru
  • 2 g mleté kurkumy
  • rostlinný olej

KUŘE:

  • 250 g kuřecích prs
  • 30 g bílého jogurtu
  • 3 g česnekovo-zázvorové pasty
  • 7 g pasty Tikka masala
  • 7 g pasty Kasmiri
  • 2,5 g mletého chilli

 

Jdeme na přípravu


1 Maso očistěte, nakrájejte na kostky. V misce smíchejte jogurt, pasty a chilli a do vznikle marinády naložte maso. Nechte odležet 2 hodiny.

2 Cibuli nakrájejte nadrobno, rajče na kostky. V hlubší pánvi rozpalte olej a restujte cibuli dokud nezhnědne. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu, všechna koření, rajčata a rajčatový protlak. 3-5 minut povařte.

3 Přidejte maso i s marinádou. Vařte dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.