Kuřecí maso

Kuřecí satay

informace

  • 4 porce
  • Příprava 30 minut
  • Marinování 2 hodiny

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 500 g kuřecích prs
  • 5 lžic arašídového másla
  • 230 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce omáčky Sriracha
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce limetové šťávy

K podávání:

  • čerstvý korindr
  • limeta
  • mandle

 

Jdeme na přípravu


1 Připravte marinádu na kuře: v misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce limetové šťávy, 1 lžíce medu, 1 lžíce omáčky Sriracha, 2 lžičky mletého zázvoru a prolisujte 2 stroužky česneku. Promíchejte. 

2 Kuřecí prsa nakrájejte na široké nudličky, které napíchejte na špejle a naložte do marinády. Nechte odležet 2 hodiny.

3 V rendlíku smíchejte vývar, arašídové máslo, zbylý med, sójovou a rybí omáčku, srirachu, zázvor a prolisovaný česnek, přiveďte k varu a vařte asi 5 minut. Stáhněte z plotny a vmíchejte limetovou šťávu. Nakonec ogrilujte kuřecí maso a podávejte je posypané koriandrem, nasekanými mandlemi s omáčkou a limetou na dochucení.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.