Kuřecí masoOběd

Kuře s hořčičnou omáčkou, růžičkovou kapustou a rýží

informace

  • 4 porce
  • Příprava 20 minut
  • Obtížnost: snadné

Omáčka z dijonské hořčice dodáva kuřecímu masu a kapustě vynikající chuť.

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 3 lžíce másla
  • 300 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 350 g růžičkové kapusty
  • 250 g rýže
  • sůl
  • pepř

Jdeme na přípravu


1 Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a orestujte na 2 lžících másla. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Nechte dusit doměkka. 

2 V trošce vody rozmíchejte mouku. Přidejte smetanu, hořčici a dobře rozmíchejte a krátce povařte do zhoustnutí.

3 Rýži uvařte dle návodu na obalu.

4 Růžičkovou kapustu překrojte na polovinu a krátce opečte na lžíci másla. Podlijte malým množstvím vody, posolte a poduste doměkka. 

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.