Polévky

Krémová špenátová polévka s česnekem a bylinkovými krutony

informace

  • 6 porcí
  • Příprava 20 minut

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g baby špenátu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce smetany 33%
  • 2 stroužky česneku
  • mořská sůl
  • pepř

NA KRUTONY

  • 4 bílé toustové chleby
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekaných bylinek (bazalka, petrželka, tymián)
  • mořská sůl
  • pepř

Jdeme na přípravu


1 V hrnci nechte na oleji zezlátnout šalotku. Přidejte špenát a promíchejte. Jakmile se špenát zatáhne, zalijte směs vývarem a mlékem a 10-15 minut povařte.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte česnek. Mezitím si připravte krutony. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte čtverečky toastového chleba.

3 V míse promíchejte nasekané bylinky s olivovým olejem, solí a pepřem a touto směsí zakapejte krutony. Vložte do trouby vyhřáte na 200 °C a pečte 15 minut.

4 Polévku rozdělte do talířu a každou porci ozdobte lžící smetany, bylinkovými krutony opečenými dozlatova.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Podobné recepty

Napsat komentář

Tohle by vás mohlo zajímat

Close
Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.