Snídaně

Kefírové lívance

informace

  • 4 porce
  • Příprava 20 minut
  • Obtížnost: střední

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 400 g kefírového mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce drceného lněného semínka
  • vanilkový lusk
  • špetka soli
  • kůra z poloviny citronu
  • 150 g pohankové mouky
  • 100 g pšeničné celozrnné mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • vanilkový cukr
  • slunečnicový olej na smažení

K PODÁVÁNÍ

  • javorový sirup
  • čerstvé ovoce

Jdeme na přípravu


1 V míse smíchejte kefír, vejce, javorový sirup, semínka, vanilku, špetku soli a případně i kůru z citronu. V jiné míse si připravte směs pohankové a pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, prášku do pečiva a sody. Tuto směs můžete prosít, aby byla kyprá. Propojte obě směsy dohromady. Těsto se musí míchat jen krátce.

2 Rozehřejte lívanečník nebo pánev. Nalijte malé množství oleje a smažte na středním žáru.

3 Podávejte přelité javorovým sirupem a čerstvým ovocem. 

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.