Jehněčí maso

Jehněčí hřebínek s bylinkovo-ořechovou krustou

informace

  • 4 porce
  • Příprava 40 minut

Nejjemnější a nejšťavnatější část jehněte s aromatickou křupavou krustou z bylin a ořechů.

 

 

Co budete potřebovat


  • 2 kg jehněčích hřebínků
  • hrst pistácií
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 hrst máty
  • 2 lžíce strouhanky Panko
  • 1/2 lžíce másla
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Jdeme na přípravu


1 Pistácie nasekejte nahrubo, bylinky nadrobno. Vsypte je do misky a přidejte změklé máslo, strouhanku, prolisovaný česnek a promíchejte.

2 Hřebínky rozdělte na části (3-4 spojené kotletky). Kotletky osolte a opepřete. Naneste na ně ořechovo-bylinkovou krustu a zakápněte olivovým olejem.

3 Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut. Ihned podávejte.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.