Italská kuchyně

Fíková pizza s gorgonzolou

informace

  • 4 menší pizzy
  • Příprava 1 hodina
  • Kynutí přes noc

 

 

 

Co budete potřebovat


Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 250 ml vlažné vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Obloha:

  • 8 ks fíků
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky čersvého rozmarýnu
  • 250 g gorgonzoly
  • 70 ml smetany ke šlehání
  • rukola
  • sůl
  • pepř

 

Jdeme na přípravu


1 Do mísy vsypte mouku a droždí, přilijte vlažnou vodu a olej a promíchejte. Jakmile se vše začne spojovat, přidejte sůl a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Dejte ho do lednice a nechte kynout přes noc.

2 Promíchejte riccotu s prolisovaným česnekem, osolte ji, opepřete a podle potřeby nařeďte smetanou tak, aby se směs dala lehce roztírat.

3 Fíky nakrájejte na čtvrtiny, cibuli na klínky.

4 Troubu předehřejte na maximum a dejte do ní nahřát plech.

5 Čtvrtinu těsta rozválejte na tenkou placku a přeneste ji na pečící papír. Pizzu potřete částí ochucené riccotty a dejte na ní čtvrtinu fíků a cibule, můžete přidat i trochu nasekaného rozmarýnu. Posypte část gorgonzoly, zakápněte olejem. 

 


6 Pečte 10 minut. Hotové pizzy posypte opranou rukolou a ihned podávejte.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.