Hovězí maso

Dušené hovězí se zeleninou

informace

  • 4-6 porcí
  • Příprava 2 hodiny

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 1 kg hovězího masa
  • 3 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks střední dýně
  • rajčatová passata
  • 3 ks mrkve
  • 3 ks brambor
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 1 hrst petrželky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř

 

Jdeme na přípravu


1 Maso nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, mrkev na kolečka a brambory na menší kostky.

2 V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli. Přidejte maso, nechte ho zprudka zatáhnout, přidejte česnek a část nasekaných bylinek. Přilijte víno, nechte odpařit a podlijte vodou. Osolte, opepřete a duste, dokud je maso měkké. Přidejte passatu, zeleninu a duste, dokud je i zelenina měkká.

3 Rozpulte dýni, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky. Dýni přidejte do hrnce až ke konci, aby změkla, ale zůstala pevná. Dochuťte solí, pepřem. Vmíchejte zbylé byliny.   

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.