Italská kuchyněTěstoviny

Domácí ravioly s baby špenátem

informace

  • 16 kusů
  • Příprava 30 minut

 

 

 

 

Co budete potřebovat


  • 400 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 130 g baby špenátu
  • 200 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g másla
  • 150 g parmezánu
  • mořská sůl
  • pepř

 

Jdeme na přípravu


1 Do mísy prosijte mouku. Udělejte důlek, vklepněte do něj celá vejce a přidejte olej. Vypracujte tuhé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a odložte stranou.

2 Na náplň spařte špenát horkou vodou, nechte 5 minut odstát a vyždímejte vodu. Promíchejte s ricottou a česnekem, osolte a opepřete podle chuti.

3 Pracovní plochu posypte hladkou moukou a z těsta vyválejte plát široký 2 mm. Můžete použít také strojek na těstoviny, který vám usnadní práci. Tvořítkem na ravioly vykrajujte kolečka o průměru 8 cm. Doprostřed náplně vložte lžičku náplně a oba okraje přitisknete konečky prstů sobě. Vzniknou tak půlměsíce. Prsty nebo vidličkou vytvarujeme ozdobné okraje.

4 Ve velkém hrnci přiveďte k varu velké množství osolené vody. Do vroucí vody vložte ravioly, snižte teplotu, aby se voda prudce nevařila, a ravioly vařte 3 minuty. Těstoviny vyjměte z vody, nechte okapat a rozdělte na talíře po 4 kusech. Polijte rozpuštěným máslem, posypte parmezánem a obdobté listy baby špenátu.

 

Vysačky
Zobrazit recept

Napsat komentář

Close

Detekovali jsme u vás blokování reklam. Vzhledem k tomu, že provoz tohoto serveru něco stojí...

No, musíte je prostě pustit, děkujeme za pochopení.